13. Övrigt

Fastnat i uppdatering

2015-09-28 20:38 #0 av: Hera

Min mors bärbara dator har hängt sig. Den skulle uppdatera sig när hon stängde av den. Den gör det ibland. Fast den här gången har den fastnat efter 3 av 23 uppdateringar och man kommer inte bort från det.

Någon som vet hur vi kan göra?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-09-29 10:06 #1 av: Kaj

Det beror på att katalogen på C disken för den aktuella uppdateringen blivit korrupt.
Man bör aldrig stänga av datorn då uppdateringarna pågår.

När man kör Windows Update så sparar Windows alla uppdateringar i en katalog på C-disken och därunder mappar för respektive uppdatering. På så sätt kan man backa tillbaka till en äldre version om man skulle behöva (systemåterställning eller avinstallera en patch).
Du kan manuellt ta bort dessa filer om du vill - de ligger på C disken under Windowskatalogen och mappen Software Distribution. Längre ner finns en länk till ett verktyg från Microsoft som gör detta åt dig samt även analyserarregistret efter nedladdningsfel så ta hellre det programmet.

From Windows 7 så finns det även en uppdatering som gör att man kan rensa äldre uppdateringar- Kör programmet Diskrensning (måste köras som administratör - sök upp programmet i sökrutan, högerklicka och välj kör som administratör). Om hon har rätt version av Windows och även fått den aktuella uppdateringen så skall nu valet Windows update dyka upp som val. Tar man bort dessa filer så rensas den katalogen och ev. korrupta filer tas bort. OBS! att efter den rensningen är det inte säkert att hon kan göra en återställning eller ta bort äldre uppdateringar. Framtida uppdateringar och systemåterställningar kommer dock fungera som vanligt.

Om hon inte ser det valet på sin dator så kan hon installera denna hotfix från Microsoft härifrån

Använd helst detta verktyg från Microsoft. Det bör fixa ditt problem
Och slutligen har du fler verktyg för just ditt problem här från Microsoft - bara att ladda ner och köra. Välj om du har Windows 7 eller Windows 8 (gäller även för Windows 10) Klicka på Download knappen. En fil med extension cab kommer att sparas på din dator - kör inte direkt utan spara till en valfri katalog för om du gör det kan du alltid köra det programmet varje gång detta fel uppkommer igen.
Vad detta program gör är att det analyserar ditt register om där finns fel med windows update samt att den tar bort alla korrupta filer ur din download katalog.

Anmäl
2015-09-29 13:35 #2 av: Hera

Fast hur gör hon något av detta när hon inte kommer in på datorn?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-09-29 15:17 #3 av: Kaj

Hon startar om datorn i Felsäkert läge
Om hon har Win 8 eller Win 10
Gå till Windowsknappen nere till vänster, välj starta om men håll ner SHIFT tangenten när du klickar på starta om (restart). Då går datorn upp i felsäkert läge. Om man får upp olika val så väljer man felsäkert läge med nätverk så man kan hämta hem Microsoft programmet och sedan köra rensningen.
Därefter kan man starta om som vanligt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.