08. Tillbehör

Låst CD lucka

2015-11-21 19:00 #0 av: Mathce

CD locket/luckan har liksom fastnat i datorn (bärbar), vågar jag skruva isär datorn ? för att se om den kanske kan lossna på de viset (misstänker att en skiva hamnat snett i själva facket). 

Vill verkligen inte förlora datorn och innehållet så vet inte om ja vågar skruva isär atorn

Anmäl
2015-11-21 19:02 #1 av: Inkanyezi

Du ska inte behöva skruva isär, utan det finns ett litet hål någonstans i eller invid delen som åker ut. Om man stoppar in ett uppvikt gem eller lagom grov ståltråd där, så kommer den ut. 

Om du tittar på https://support.lenovo.com/se/sv/documents/emon-3llr58 ser du ett exempel på hur det kan se ut. Hålet är bara ungefär en millimeter stort och runt, och det kan sitta endera i släden som ska åka ut, eller i den fasta delen av skivläsaren.

När man sticker in en ståltråd kommer den ut lite grann, så att man kan dra ut den. Om en skiva har kommit snett, kan man behöva skjuta in den och försöka igen innan man får ut den utan att ha sönder något.

Om du skulle behöva ta ut DVD-läsaren, är det troligen bara en enda skruv på undersidan som håller den, eller möjligen två, så drar man ut den, utan att behöva ta isär hela datorn.

Anmäl
2015-11-21 19:15 #2 av: Zpookey

Om det är ett CD-fack där skivan hålls på plats med 3 små kulor i mitten där man får pressa ner skivan för att den ska hållas på plats så brukar där inte finnas ett litet hål vad jag vet. Det brukar bara finnas på CD-läsare med elektrisk öppning och inte fjädrande öppning. Om skivan fastnat i en "fjädrande" CD-läsare så kan det vara lite bökigare att få ut den.

Anmäl
2015-11-22 08:57 #3 av: Mathce

Nej man sätter inte fast skivan i mitten, utan man lägger den bara i det runda facket (svårt att förklara), ska kolla om de finns ett hål :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.