13. Övrigt

ställa om klockan?

2016-03-04 16:42 #0 av: ilenna90

trodde inte att datorklockan kunde gå fel faktiskt men det gör uppenbarligen min. alla övriga mobiler/klockor/plattor visar på 16.30 medans datorn visar 16.28 och det har varit så här under någon vecka i alla fall. men jag hittar ingen inställning att ställa om klockan på? men det måste det väl ändå finnas eller måste man ha fel tid på datorn? o_o jag har windows 10. 
är det någon som vet hur man ställer om den eller om det finns något man kan göra? 

Anmäl
2016-03-04 17:05 #1 av: VildaVittra

Nu har jag inte windows 10, men det brukar bara vara att klicka på klockan nere i högra hörnet och välja "ändra inställningar för datum och tid". Därefter väljer du "Ändra datum och tid". 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-03-04 17:19 #2 av: ilenna90

haha men vad typiskt, jag har varit inne på dom inställningarna flera gånger men då kunde man bara välja automatisk tidszon osv, men nu gick det att ändra! :) brukar ofta vara så, att när man väl frågat löser det sig ;) 

Anmäl
2016-03-08 09:45 #3 av: Kaj

Klockan skall inte kunna gå fel för den synkronisras hela tiden mot en internationell server som har tiden inställd från et atomur. Tiden kan/ska då endast gå fel med sisådär en miljardelssekund per år miljon eller så.

Så jag skulle nog kolla att din synkning mot den servern fungerar.

Ställ om tiden igen men sätt den en halvtimme fel.
Vänta ett tag alternativt starta om din dator. Nu skall tiden justeras till den exakta igen. Om den inte gör det har du felet där - jag förutsätter att du är uppkopplad mot Internet hela tiden för annars går de så klart inte.

Om klockan inte ställs om har du antagligen ett problem med Internet Timer tjänsten.
Följ dessa anvisningar så bör det rätta till sig.
http://www.tenforums.com/tutorials/6410-clock-synchronize-internet-time-server-windows-10-a.html

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.