Webbläsare

Ny sårbarhet i Flash redan exploaterad av hackare

2016-05-11 16:56 #0 av: [Jens]

Adobe jobbar för fullt på en patch för ett nyligen upptäckt säkerhetshål i Flash Player, som enligt uppgifter redan ska ha exploaterats av hackare. Det skriver PC World.

Det är i versionerna 21.0.0.226 eller tidigare för Windows, OS X, Linux och Chrome OS som sårbarheten upptäckts. Om sårbarheten utnyttjas medger den att en hackare tar kontroll över användarens dator. 

Enligt Adobe kommer patchen att finnas tillgänglig i den månatliga säkerhetsuppdatering som sker i morgon.

http://www.pcworld.com/article/3069200/hackers-exploit-unpatched-flash-player-vulnerability-adobe-warns.html#tk.rss_all

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-05-11 21:32 #1 av: papa-bear

och så finns det de som funderar varför det varnas för att använda flash, måste vara ett av de mest ihåliga mjukvaror säkerhetsmässigt inom datavärlden.

Anmäl
2016-05-12 05:42 #2 av: [Jens]

Ja, det är många som inte förstår detta. Ju mer folk som vägrar använda flash och ställer krav på de applikationer/sajter som kräver flash att agera så kommer det ge resultat.

Apple som företag har aldrig velat ha flash och har bannat programmet från Apples produkter. Facebook och Youtube jobbar just nu på att ta bort flash helt.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-05-13 05:34 #3 av: VSK

Därför skall man inaktivera flash eller skaffa tillägg för flash till sin webbläsare typ flashblock. Flashblock är som en brandvägg kan man säga, som blockerar flash att köras automatiskt. 

Likaså så skall man blocka script, och endast godkänna de för de sidor som kräver det. Likaså så skall man inte surfa som administratör (tål att sägas om och om igen).

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.