Hårdvara

Trög dator

2016-06-04 10:52 #0 av: Tobbe_490

Jag köpte en extradator till min fru, en Lenovo Ideapad S215 som jag ångrar. Den är otroligt långsamt på allt. Finns det något sätt att uppgradera den eller är det bara att gilla läget och eventuellt skaffa en ny?

Anmäl
2016-06-04 11:45 #1 av: kissidor

är det denna alltså: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2415359 ?

det är ju en 3 år gammal dator och den var en budgetdator redan då, så man kan nog inte vänta sig mer av den. att den har mekanisk hårddisk är kanske det som gör den allra segast, men processorn är ju klen också förstås. 

det ni skulle kunna göra med den är väl att installera ett annat operativsystem som är mer lättdrivet som nån linuxvariant. det är inget som jag vet hur man gör, men det lär inte ska vara sådär überkomplicerat vad jag förstår. det finns flera här på forumet som kan detta utan och innan om ni vill försöka med det och behöver lite hjälp.

en annan möjlighet som är ganska färsk är att göra om den till en chromebook, här kan man läsa lite mer om hur det går till: http://lifehacker.com/turn-your-old-laptop-into-a-chromebook-with-cloudready-1740556796

och om ni bestämmer er för att ge upp och helt enkelt köpa en annan plånboksvänlig extradator så kan jag fö rekommendera just en chromebook, om din fru inte prompt behöver windows för nånting, eller inte kommer att ha internetåtkomst när hon använder datorn. chromebooks är illersnabba även med klen hårdvara Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.