Windows 10

Hjälp.

2016-08-02 23:15 #0 av: Ebbajohansson98

Hatar windows 10!!!! Vad kan man skaffa ist ?  Tänker inte ha något mög som det. 

Anmäl
2016-08-02 23:21 #1 av: VoxBauers

Vad är det som gör att du inte gillar?

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl
2016-08-02 23:28 #2 av: Ebbajohansson98

Tycker bara det är alment dåligt. vill ha något annat

Anmäl
2016-08-03 00:10 #3 av: greenseng

  En möjlighet är någon Linux-version. Exempelvis Mint.
Du kan läsa mer om det på Wikipedia.

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Anmäl
2016-08-03 21:19 #4 av: Ebbajohansson98

var laddar man ner det då ??

Anmäl
2016-08-04 10:07 #5 av: VSK

#4

Om du inte ens kan använda Google sökmotor så skulle jag rekommendera dig att lämna in din dator på en datorverkstad för installation av Linux. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-08-04 13:38 #6 av: JonasDuregard

Jag tror ärligt talat att det är stor risk att du blir besviken på Linux. 

Förutom att det är möjligt att det har samma problem som Windows 10 (svårt att veta eftersom du inte säger precis vad du ogillar med W10) så är det också möjligt att det saknar andra saker du gillar med Windows. Men det största problemet skulle jag säga är att även efter installation är det stor risk att stöta på tekniska problem som är oöverkomliga för de flesta vanliga användare. 

Även om det blivit mycket enklare att använda än det var förr så är Linux fortfarande mestadels ett operativsystem för entusiaster som gillar att lägga mycket tid på att lära sig hur varje del av datorns programvara fungerar. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-08-04 14:03 #7 av: beem

#0 Det är nog lättare för dig att få hjälp om du förklarar vad du inte gillar med Windows. Kanske något som du inte sett och som du här kan få hjälp med. Du kan garanterat få många fina tips och hjälp här.

Svårt att rekommendera något när man inte vet vad du inte gillar eller gillar.

Då återstår nog bara att du provar dig fram.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2016-08-04 17:11 #8 av: greenseng

  Sedan finns det ju något som heter Mac också.
Har jag för mig i alla fall. Funderar

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Anmäl
2016-08-04 17:18 #9 av: VSK

#8

Nu minns du nog fel Skrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-08-04 18:15 #10 av: JonasDuregard

#8 Har en egen sida Glad

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-08-04 18:45 #11 av: greenseng

  Ja. Se där.

Har själv många gånger lekt med tanken att testa en Mac.
Har en väninna som bara kör Mac. Hon menar på att vill man bara ha datorn att leka med så går ju Windows-pc bra. Men vill man göra något seriöst; om man exempelvis har ett arbete med mycket ordbehandling. Då är definitivt Mac bäst.

För mig är det väl knappast några problem än så länge eftersom min skrala ekonomi inte tillåter något experimenterande med Mac. Däremot så funderar jag allvarligt på att ge Linux Mint en chans. Sitter just nu med Windows 7. Och jag vill nog inte uppgradera till Windows 10. Har fastnat alldeles för hårt i konspirationsteoriträsket för det. Skrattar

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Anmäl
2016-08-07 21:18 #12 av: Aniara14

#11 "Men vill man göra något seriöst; om man exempelvis har ett arbete med mycket ordbehandling. Då är definitivt Mac bäst."

På vilket sätt är Mac bättre på ordbehandling än en PC med Windows?

Anmäl
2016-08-07 23:19 #13 av: greenseng

 #11

Skrattar

Ok. Det här var några år sedan. Jag har själv ingen Mac men jag misstänker att det förmodligen inte är någon större skillnad idag. Förutom när det gäller en sak.

Hon pratade varmt om att med Mac-en så kunde man "flyta" mellan olika program. Om hon exempelvis höll på med ordbehandling och ville jobba med projektet i något annat program så var det inga problem att växla mellan programmen. Något hon bara älskade.

Själv har jag ingen erfarenhet av vad hon egentligen pratade om här eftersom jag inte har jobbat med moderna Maccar men det finns antagligen någon här som känner igen detta.

Och jag är inte den rätta att ställa denna fråga till. Bättre att ställa den till någon som har erfarenhet av båda systemen.

Men min väninna arbetar alltså professionellt med Mac. Och hon brukar veta vad hon pratar om. Men... som sagt... det var inte direkt igår.  Skrattar

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Anmäl
2016-08-07 23:54 #14 av: Aniara14

#13 Okej, det kanske finns nån annan med mera Mac erfarenhet som vet vad du menar, men jag har faktiskt aldrig sett/hört nåt om detta med just ordbehandling förut. Såvitt jag vet så går det att växla mellan olika program lika lätt på en PC, om det nu var det som din kompis talade om.Funderar

Annars tycker jag man brukar mest höra att det är folk som sysslar med sånt som konst, bild och foto som föredrar att använda Mac hellre än PC. Exakt varför det är så vet jag inte.Funderar

Om man med "leka på datorn" menar att spela dataspel, så går det nog lättare med Windows PC, eftersom det verkar finnas väldigt många fler spel som är utgivna till den plattformen, än det gör till Mac.

T ex det väldigt populära spelet Sims 3 tycks funka ganska dåligt på Mac, detta eftersom EA inte har brytt sig om att skapa en fullgod och likvärdig Mac version av spelet. Så Mac användare blir ofta tvungna att använda Bootcamp och lägga in Windows på ena partitionen, och sen köra spelet därifrån istället.

Jag skulle tro att den stora prisskillnaden är det som mest avskräcker dom flesta vanliga människor från att ens fundera på att köpa en Mac. Väldigt många verkar ju t o m ha problem med att få ihop tillräckligt med pengar för att ens ha råd att köpa en PC med vettig prestanda.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.