Windows 10

Färglägga bilder - program windows HJÄLP

2016-09-18 19:11 #0 av: [Frågor]

Tänkte ge Windows 10 en chans, har massor av gamla svartvita kort som vore kul att färglägga, lyckades installera detta i Ubuntu. Men hur installerar man Torch7 i Windows och ta ner det som behövs för att köra detta skript?

Är som sagt ovan vid windows så all hjälp som jag kan få uppskattas.

Detta är det jag vill köra, vet att det finns algorithm som gjort en version och program men den kostar en hel del pengar per bild och gör inte lika bra jobb.

https://github.com/satoshiiizuka/siggraph2016_colorization

Finns också online som man kan testa lägga upp bilder om någon annan är intresserad också: http://colorize.dev.kaisou.misosi.ru/

Anmäl
2016-09-19 08:33 #1 av: Kaj

Ser ut att vara ett Linux (och OSX) program.

Om det inte finns en Windows version lär det inte gå att installera på Windows överhuvudtaget.

Anmäl
2016-09-20 09:28 #2 av: [Frågor]

Aha, hittade annars något som heter Bash i Windows, har hållit på sedan igår att försöka installera och lyckades precis hitta till allt precis nu för att installera. Men kanske inte funkar alls? Är som sagt nästan helt oerfaren av Windows. Men stämmer nog som du sa att det inte funkar i Windows, annars funkar ju windows-program via Wine i Linux och Crossover i MacOsX.

http://www.howtogeek.com/249966/how-to-install-and-use-the-linux-bash-shell-on-windows-10/

Anmäl
2016-09-20 11:16 #3 av: Kaj

Du kan även i Windows skapa ett virutellt operativsystem där du kan ex lägga in Linux, MacOS mfl.
Det finns många sätt att göra det på Dels finns en sådan variant i Windows själv (Hyper V). Men du kan även använda andra virtuella produkter ex Virtual Box från Oracle.
Det är ju iofs lite knepigt att sätta upp en sådan miljö första gången där man skall allokera minne, cpu, disk mm. så inget om man inte är lite införstådd med operativsystem och så.

Anmäl
2016-09-20 11:21 #4 av: Kaj

I senaste versionen av Windows 10 som kom i juli (Windows 10 aniversy update version 1607) finns Linux Bash med. Den skall göra att du kan köra Linux program direkt under Windows 10.
Lite osäker på  detta men jag tror inte att du får med grafist Linux utan enbart kommandobaserat. Där kan du iofs installera och starta upp program men du behöver som sagt nog kunna Linux kommandon för att kunna starta program.

http://www.howtogeek.com/249966/how-to-install-and-use-the-linux-bash-shell-on-windows-10/

Anmäl
2016-09-20 11:36 #5 av: [Frågor]

Du länkar precis till samma länk som jag. :) Lyckades installera Torch utan några problem och skripten funkar. Men har problem att navigera då jag endast finner den nyskapade mappen men inget annat. 

Anmäl
2016-09-20 12:05 #6 av: [Frågor]

Jaha, tog ett tag, men skriver här om andra har samma problem att navigera, så kommer man åt c: sedan kan man navigera dit man vill. Annars räcker det med de två första för att bara komma bak en mapp. 

cd /
ls
cd /mnt/c
Anmäl
2016-09-20 16:20 #7 av: [Frågor]

Just ja, jag är lite osäker men hur gör man för att köra samma skript på alla filer i en mapp?

Jag testade med "do echo" men den påstår att det kommandot inte funkar.

Tar en evighet att köra "th colorize.lua (filnamn).png (filnamn).png". Har även scannat in några super-8-filmer så har dessutom tusentals och åter tusentals bilder, så hur gör man?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.