01. Internet

Youtube (google) censurerar vissa ord?

2017-02-16 22:43 #0 av: [krasnajaluna]

Jag är inne på yt rätt ofta och jag har märkt att om man söker på t ex någon låt som innehåller ord som ''bitch'' och andra liknande ''känsliga ord'' så vill inte sökfunkionen skriva ut hela ordet, alltså om man vill söka upp t ex Britney Spears låt ''work bitch'' så blir det ''work b'' alternativt byts en bokstav ut i sökalternativet eller så skrivs flera ord ihop, allt för att dessa jätteförfärliga ord inte ska komma upp i sökförslag. Är det något allmänt på YT eller är det bara min dator?  (verkar även gälla på google sökmotorn nu när jag kollade) Ser bara konstigt ut.

Anmäl
2017-02-19 02:28 #1 av: cookies

Youtube och google skriver inte ut sådana ord såsom svärord, naken-relaterat osv. Gissar att de inte vill att 10-åringar ska få upp t.ex. "fucking bitches" i sökrutan av misstag eller typ porr osv. Dock kan du fortfarande söka på vad du vill, även om det inte föreslås :)


Anmäl
2017-02-19 13:44 #2 av: thenameless

Google och youtube mfl censurerar sina användare hela tiden. Moralens väktare

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.