Datorköp

Gaming dator

2017-02-23 22:26 #0 av: Åsnsfelix

Jag undrar om någon kan rekomendera en hyfsat bra gaming dator jag har kollat på https://www.inet.se/produkt/v100658/inet-gamer-rebellion-vr#specs och https://www.inet.se/produkt/1517092/taurus-experienced-gtx-1060#specs jag är öppen för förslag

Anmäl
2017-02-24 09:15 #1 av: Kaj

Hur svårt som helst att svara på då du egentligen inte ger oss tillräckligt med inforamtion om vad du vill göra.
Spel dator är väldigt vitt begrepp.
Spel beror på upplösning, spelets art, när det är tillverkat med mera med mera.

De datorer du anger klarar nog av det mesta men som sagt du kan ju bara avgöra i vilken upplösning du vill köra (typ högsta - och vilken skräm du då har - en 4K ?) etc.

Det an vill titta på är ju framför allt processorn och grafikkortet och RAM-minnet (även om diskarna också kan vara intressant om spelet kräver långa laddtider eller inte). En bra webb för reviwer av alla möjlig hårdvara kopplat till bland annat spel är notebookchek. Där kan du se dels per dator (nu är ju dina förslag ett bygge så det går inte) eller per komponent såsom grafikkortet, processorn etc.

Börja och titta där vad dessa delar klarar för spel och vad deras reviwer säger och rekomenderar.

http://www.notebookcheck.net/Benchmarks-Tech.123.0.html

Anmäl
2017-02-24 10:40 #2 av: Åsnsfelix

Jag vill kunna spela spel som minecraft, unturned, star wars battlefront

Så de spelen ska datorn klara i 1080 p typ

Anmäl
2017-02-24 12:00 #3 av: Kaj

Du måste kolla på länken ovan och leta upp respektive processor och även grafikkortet. Då kommer du kunna se ifall de testat spelet och vad det kan prestera med just den processorn och grafikkortet.

Men jag skulle tro att dessa datorer nog klarar vad du vill kunna göra men bäst är alltid att kolla först

Ex här är länk till Radeon 480 RX och vad notebook tester gav långt ner på sidan kan du se resultatet för olika spel (Game Benchmark) - ex Star Wars skall du kunna köra med detta grafikkort utan problem - men detta grafikkort ligger i mellanklassen av testerna som du kan se - men det duger.
http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-480-Review-The-fastest-Polaris-desktop-card-at-launch.168250.0.html


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.