Windows XP, 7 och 8.x

Volymkontroll borta windows 8?

2017-06-27 20:10 #0 av: Snurpan83

Hejsan!

Nu har jag googlat runt i evigheter efter info för att få tillbaka min volymikon i aktivitetsfältet men jag lyckas inte..

Ibland kommer den tillbaka när jag startar om datorn men det är inget permanent lösning. Volymikonen har dessutom blivit batteriikonen när man går in för att "anpassa ikonerna i aktivitetsfältet".

Kan någon snälla hjälpa mig?

Jag har Windows 8. 1.

Bifogar två bilder

 

Anmäl
2017-06-27 20:46 #1 av: Outlawly

Förstår du engelska instruktioner så kanske detta kan hjälpa http://www.sysprobs.com/volume-icon-missing-on-windows-8-or-8-1-how-to-get-it-back

Anmäl
2017-06-27 23:49 #2 av: Snurpan83

Tack för tipset, tyvärr funkade inte :(

 

Anmäl
2017-06-28 08:26 #3 av: Kaj

Fråga. Har du några externa enheter anslutna till datorn som kan påverka detta (högtalare, hörlurar, headset, BlueTooth enheter eller dylikt?

Jag skulle gå in i loggboken och titta där. Det bör rimligen finnas ett event där som indikerar varför just den funktionen slagits av. Det låter som om något stör ut den och då kraschar den tjänsten - borde då komma tillbaka efter en omstart men kan så klart krascha relativt snart igen.
Om du har externa enheter (som kan ha med ljud att göra) pröva då att plugga ur alla dom. Se om ikonen då stannar på plats efter en omstart. plugga sedan in dom en i taget och låt dom köra ett par timmar mellan varje som du pluggar in och se om någon av dom är den som orsakar problemet. Då behöver du förmodligen uppdatera drivrutinerna för just den enheten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.