10. Nätverk & Brandväggar

Blocka internet genom Windows Firewall

2017-09-05 10:56 #0 av: Syntium

Har Windows firewall, win 7 och jag undrar om man kan stänga av internet för datorn en viss tid på dagen? Säg 10-12 vardagar eller nåt?

"I live in my own little world, but it's okay, they know me here"

Sajtvärd för Minecraft och Skrivlust

Twitter: @syntium

Anmäl
2017-09-05 11:12 #1 av: VSK

Lätt att lura för den som vet hur men kanske kan funka i ditt fall.

http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.490253/foraldrakoll-sa-tilldelar-du-barnen-datortid

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2017-09-05 12:24 #2 av: Syntium

Tack så mycket det var precis vad jag ville ha! Tänkte inte ens på föräldrakollen :)

"I live in my own little world, but it's okay, they know me here"

Sajtvärd för Minecraft och Skrivlust

Twitter: @syntium

Anmäl
2017-09-05 12:26 #3 av: Syntium

Fast, du vet inte om det går att blocka admin-kontot på nåt sätt? Om man är för lat för att logga ut och in ;)

"I live in my own little world, but it's okay, they know me here"

Sajtvärd för Minecraft och Skrivlust

Twitter: @syntium

Anmäl
2017-09-05 14:14 #4 av: Kaj

Blocka Adminkontot???

Det vill man väl inte göra (och går inte heller för det måste finnas minst ETT aktivt adminkonto. Om man skulle kunna blocka alla eller den enda adminkontot är man ju illa ute för då kommer man ju inte längre åt alla funktioner i Windows. Sedan undrar jag vad du menar med "för lat för att logga ut och in". Menar du att Adminkontot HELA tiden är inloggat? I så fall sluta genast med det för där har du det största säkerhetsluckan i hela ditt system och är bäddad för att du skall bli hackad, få in virus och havererad dator.

Adminkonton skall ENDAST användas då man vill göra ändringar i Windows ALDRIG annars. Alla andra gånger skall man bara använda sig av ett vanligt användarkonto. Om du med ett sådant försöker göra en ändring i Windows eller nå en säkerhetsfunktion så kommer UAG upp med en prompt om att du skall ange ditt adminkonto och lösenord. Om du vet att det är du som triggat detta så anger du bara kontot och lösen (det loggar inte in utan ger bara ditt konto en delegering av adminkontot under själva åtgärden och sedan avslutar Windows den priviligeringshöjningen av ditt konto).
Om du vet att det inte är du eller är osäker på om du triggat denna prompt för adminkonto och lösen skall du ALLTID klicka Avbryt och lämna funktionen.
En hacker, ett virus etc som försöker göra en ändring på ditt system kommer även dom få upp en prompt. Om du då är där och fyller i adminuppgifterna så - ja tack och adjö för då kommer något skit installeras på din dator.

Anmäl
2017-09-05 20:42 #5 av: Syntium

Jag vill mest inte kunna använda internet under vissa tider på vissa dagar.

"I live in my own little world, but it's okay, they know me here"

Sajtvärd för Minecraft och Skrivlust

Twitter: @syntium

Anmäl
2017-09-06 09:59 #6 av: Kaj

#5 - som nämnts ska du då använda parental control.

Windows brandväggen har inte den funktionen så du kan göra detta utan Microsoft har valt att lägga detta i just parental control i stället.

Har du en router så brukar man även kunna stänga av detta i den i stället. Det ger ju fördelen att om du har flera datorer i ditt nätverk så behöver du med parental control konfigurera detta per dator. I routern kan du göra detta globalt för alla datorer men du kan även tillåta en eller flera datorer baserat på deras interna ipadress att få jobba mot internet.
På så sätt kan du styra så att vissa datorer bara får internetkoppling ex mellan 15.00 - 19.00 medans en annan dator får internetkoppling mellan 08-00 - 22.00 och en tredje kanske har full tillgång hela dygnet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.