Windows 10

Svart skärm som loopar

2017-12-17 00:47 #0 av: Vibeka

Hej! Varje gång jag stänger av datorn och slår på den igen så blir det en svart skärm som loopar, jag kommer aldrig in till windows 10 inlogg?! Vad är fel och vad kan jag göra?!

Provat att uppdatera Windows10 men får felmeddelande: Kunde inte slutföra uppdateringen. 

Tacksam för hjälp! 

Anmäl
2017-12-18 08:16 #1 av: Kaj

Hur har du gjort för att uppdatera Windows om du inte ens kommer till inloggningen?
Har du startat om i typ felsäkert läge eller så?

Nåväl om du kommer så långt som in i Windows på något sätt så gå till sökrutan och skriv felsökning och välj den appen. Under System och säkerhet har du en länk till Åtgärda problem med Windows update. Kör den och växla till administratörskonto när uppmaningen kommer.
Det är inte ovanligt att Windows update databasen blir korrupt på vissa datorer och den funktionen kommer nollställa databasen, hämta hem de senaste uppdateringarna igen och installera dessa.

men om du har en skärm som är svart och loopar så tyder mycket på att skärmen antingen är trasig alternativt att du behöver uppdatera drivrutinerna för skärm eller grafikkortet. Dessa hittar du antingen via Windows update (sker i så fall automatiskt) alternativt får du gå till tillverkarens hemsida och hämta hem de senaste drivrutinerna manuellt och installera.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.