Varningar

Faran med AI

2018-07-20 15:29 #0 av: Huygens

Vi känner till AI-program som massövervakar och spårar folk på nätet. Sedan flera år finns ett ännu värre hot som utvecklas i DARPAs hemliga bunkrar.

Forskarnas löfte: "Vi ska utveckla mördarrobotar."

Drönare, autonoma militära helvetsmaskiner som själva fattar beslut om vem dom ska döda. Det kan vara en verklighet på våra gator om några år. Drönarpilot kommer bli ett yrke som tillhör det förflutna. SVT, 2018-07-19

Forskarna lovar att utveckla självtänkande mördarrobotar och militären ligger långt framme i hemliga säkerhetsklassade projekt. Officiellt sett för att skydda dej från "terrorister". Såklart.

När det första självlärande, självtänkande AI-programmet har fått verklig intelligens, om så bara 10 IQ, kommer det enbart vara en tidsfråga innan det lärt sej tillräckligt mycket på egen hand, för att ha över 400 IQ.

Frågan är då, vad eller vem är denna AI och vem kontrollerar denna AI?


Anmäl
2018-07-20 16:13 #1 av: Zpookey

#0

Jag tror att du är denna AI. Vem som kontrollerar dig har jag dock inte en susning om. Det kan vara ryssarna, amerikanarna, koreanerna, kineserna eller någon i "the matrix".....who know's? Tyst

Anmäl
2018-07-20 16:24 #2 av: Pyttelite

Känns tryggt att det finns rådgivningshjälp att få. Det skulle underlätta och ta bort många felbeslut.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.