09. Spel

Sims laggar

2018-11-08 22:30 #0 av: powerade

Jag har denna dator https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/LE80X4002GMX/lenovo-ideapad-320s-14-barbar-dator-gra

Köpt i mars 2018. Inte använda speciellt mycket och har virusskydd.

Jag har börjat spela sims 3 vilket laghar väldigt mycket iprincip jämt. Ibland lite mindre men de laggar!

Har inte så stor koll med inställningar kanske kan vara det?

Tror ni elgiganten skulle hjälpa till då det är hos dom jag köpt datorn?

Känns lite ledsamt att ej kunna använda datorn till det man köpte den för..

Anmäl
2018-11-08 22:45 #1 av: Calcifer

Den första gissningen är väl att datorn helt enkelt inte är kraftfull nog för sims 3. Jag vet inte vilka specifikationer spelet har så här utan att kolla först, men för spel att fungera bra på en laptop brukar de behöva kosta en bra bit mer än vad du betalat. När jag hade laptop sist kostade den 10 000:- och då klarade den sims 3 plus expansioner, men laptopen jag hade innan dess som kostade mindre än halva det priset klarade inte av det. 

Ibland kan det hjälpa att dra ner upplösning, grafik, ändra så att du stänger av spegelbilder, skuggor, och drar ner hur mycket detaljer som ska visas etc. Helt enkelt drar ner på så mycket som möjligt för att se om det hjälper. 

En annan grej att tänka på är att inte ha många saker öppna samtidigt. Har du sims öppet så stäng allt annat du kan stänga, ha inte internet öppet samtidigt, inte musikspelare eller videospelare eller andra program som inte är nödvändiga för datorn.

Om det är så att datorn helt enkelt inte klarar spelet är det ingenting de i affären kan göra. Att byta och uppgradera komponenter i en laptop är mycket krångligare och dyrare än när du har en stationär dator. Det är inte omöjligt, men det är förmodligen inte värt besväret och pengarna heller. Nu har ni dessutom haft datorn så pass länge att det inte direkt går att lämna tillbaka den för att byta till en bättre och dyrare heller.

Det jag skulle göra är att jämföra spelets krav med det som finns i datorn. Ett enkelt sätt att kolla om datorn klarar spelet är också att googla på "can you run it" och gå in på den sidan, där du sedan söker på Sims 3 och låter sajten göra sitt jobb där den helt enkelt kollar vad har du i datorn och vad kräver spelet och därefter visar svart på vitt om den uppfyller minimumkraven eller de rekommenderade kraven.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-11-08 22:50 #2 av: powerade

#1 ska kika.
Han som sålde den sa att den absolut ska klara sims utan några problem. Han skulle kunna rekommendera en dyrare å säga som det är än å påstå att den ska klara det utan problem bara för jag känner att jag helst inte betalar dyrare.

Anmäl
2018-11-08 22:59 #3 av: powerade

"

  • CPU: (XP) 2.0 GHz P4 processor or equivalent; (Vista/7) 2.4 GHz P4 processor or equivalent [If built-in graphics chipsets then 2.6 GHz Pentium D CPU, or 1.8 GHz Core 2 Duo, or equivalent.]
  • CPU SPEED: (XP) 2.0 GHz P4 processor or equivalent; (Vista/7) 2.4 GHz P4 processor or equivalent [If built-in graphics chipsets then 2.6 GHz Pentium D CPU, or 1.8 GHz Core 2 Duo, or equivalent.]
  • RAM: (XP) 1 GB RAM; (Vista/7) 1.5 GB RAM [If built-in graphics then add 0.5 GB additional RAM]
  • OS: Windows XP (Service Pack 2) or Windows Vista (Service Pack 1) or Windows 7
  • VIDEO CARD: 128 MB Video Card, with support for Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce FX 5900 or above / ATI Radeon 9500 or above / Intel GMA 3-series or above) [GeForce FX series unsupported under Vista]
  • TOTAL VIDEO RAM: 128 MB
  • PIXEL SHADER: 2.0 "

Så sa den. förstår dock inte jättemycket hoppas någon vänlig själ kan översätta  så man förstår

Anmäl
2018-11-08 23:07 #4 av: powerade

internet bråkade så kom inte vidare hehe men har en grön bock på allt förutom windows då jag har windows 10

Anmäl
2018-11-09 08:40 #5 av: JonasDuregard

Spelet är från 2009, så det borde inte vara något problem att spela det ens på en billig dator från 2018. Är det något problem är det väl i så fall grafikkortet. 

Prova att sänka grafikinställningarna i spelets meny. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2018-11-09 10:11 #6 av: Kaj

Den är för klen för att spela spel typ SIMS3 (även om det är en äldre version av spelet) med full upplösning. Denna dator har bara ett inbyggt grafikkort från Intel nämligen Intel 610 vilket iofs är en bra och snabb GPU men klarar inte av spel i hög upplösning utan att lagga. För det skulle du behöva ett externt grafikkort som komplement. 
Intel HD Graphics 610 är till för grafik och spel som inte är "krävande".

Pröva att i SIMS3 ställa om grafiken till en lägre upplösning så kommer spelet flyta på bättre men till priset av att graiken inte är lika imponerande. Din skärm har 1920x1080 i upplösning men du bör således pröva en lägre upplösning än så inne i SIMS inställningar för skärm och grafik. Pröva dig fram i steg med lägre och lägre upplösning tills du tycker det flyter på bra men även vid 1280x1024 skall det se rätt hyfsat ut faktiskt.
Via screen settings i SIMS har du även andra värden som kan påverka dprestandan av grafiken så det kan vara läge att labba runt lite med dessa som ex. att inte ha Visual Effects satt till High utan kanske typ i mitten av slidern etc.
https://www.neoseeker.com/Articles/Games/Guides/sims3performance/2.html

Kom ihåg att man kan inte lita på att få experthjälp från butiker som Elgiganten, Mediamarkt, Netonnet mfl. Deras säljare lär sig "standard fraser" att säga till kunderna utan att ha någon egentlig koll alls i de allra flesta fall. Visst ibland hittar man där en person som verkligen vet vad dom snackar om med det är ytterst sällsynt. men dom låter som att dom är superspecialister. Gäller datorer, TV, telefoner, multimedia etc. Dom är bara amatörer precis som du och jag men har lärt sig att säga vissa standard fraser som gör att det låter trovärdigt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.