Annonsprogram / Virus

Säkert borttagningsprogram

2019-05-09 12:34 #0 av: Turbo10

Har fått in Taboola i Outlook och klarar inte av manuell avinstallation.

Anmäl
2019-05-09 12:37 #1 av: Kaj

Har du fått in Taboola i själva Outlook eller har du fått in det via en länk i Outlook som du klickat på som då installerade programmet?

Vad har du för Windows version?

Du bör kunna gå till program, lägg till ta bort program och sedan avinstallera.
Om det inte går så logga in med ett administratörs-id och pröva samma sak.

Anmäl
2019-05-09 12:39 #2 av: Turbo10

Via en länk. Win 7.

Anmäl
2019-05-09 12:45 #3 av: Kaj

Men det kan vara knepigt att få bort eftersom det är ett "virus"

Pröva att ladda ner malware bytes. Den borde kunna fixa detta om du gör en fullständig scanning (använd denna länk till gratis versionen - andra länken nedan tar dig till köp versionen och den behöver du INTE - men ger ändå andra tips om hur du får bort detta skit ur din dator.
https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

https://malwaretips.com/blogs/remove-taboola-ads/

PS - var ALDRIG inloggad med ett administratörskonto i din dator. Om du är det kan virus och skit installeras utan att du hinner se det.
Kör alltid med ett vanligt användarkonto och använd bara adminkonton då du behöver det.

Anmäl
2019-05-09 14:58 #4 av: Turbo10

Det fungerade med den första länken att ta bort. Tusen tack.Blomma

Anmäl
2019-06-20 11:57 #5 av: Turbo10

Jag blir skogstokig. Nu är eländet tillbaka. Jag är oerhört försiktig med vad jag klickar på. Har kört Malwarebytes. Funkar inte. Vill ju ha enkelt och kostnadsfritt, eftersom jag har lite problem med läsförståelsen.Looser

Anmäl
2019-06-20 13:23 #6 av: Kaj

malware bytes uppdateras hela tiden så det kan behövas att du avinstallerar den version du har, hämta hem den senaste och köra programmet igen.

malware bytes har även tagit fram en steg för steg rutin för just detta otäcka virus. Som du ser kan du ha fått in det på flera sätt inte bara via ett mail etc utan även via vissa som man tror är OK program men där detta skit ligger medpaketerat så var väldigt försiktig då du installerar program od. OCH som jag skrev i ett tidigare inlägg. Va ALDRIG inloggad med ett administratörskonto för då kan du räkna med att få in sådant skit hela tiden om du inte har full koll på vad du gör och var du är på nätet

https://malwaretips.com/blogs/remove-taboola-ads/

Steg 3 med hitman pro kostar pengar men du kan ju hoppa över det steget. Du har även möjlighet att välja en 30 dagars fri installation av det programmet dock som du kan köra om du vill. Om du gör det klicka i att du bara vill köra en One time scan for this computer vid installationen (du får ett sådant val som du ser i länken ovan)

Steg 4 ger tips om ytterligare ett program att köra (freeware)

Steg 5 ger tips om hur du återställer din webbläsare ifall du fått in detta skit.

Anmäl