02. Microsoft Office

Infoga ny kurva i diagram

2020-07-27 19:28 #0 av: Jalking

Jag har ett kalkylark med ett diagram som visar två kurvor baserade på data i kalkylarket. Nu vill jag gärna visa även en tredje kurva, men de data som den ska visa ligger inte i kolumnen närmast de två första. Mellan har jag kolumner som inte ska visas i diagrammet.
Nuvarande diagramområde ser ut så här: $Fonder.$A$1:$C$2967 De nya data jag vill visa ligger i kolumn H. Vad ska jag lägga till i områdesdefinitionen?
Jag använder LibreOffice, men jag tror och hoppas det funkar lika som MS Office.

Anmäl
2020-08-03 11:47 #1 av: Kaj

i MS Office hade det varit lätt med deras funktion för att grafiskt ändra just dessa saker i en lista som skall visas i ett diagram. Man klickar helt enkelt fram den eller de kolumner som skall visas och sedan hur datat skall presenteras där.

Hur detta funkar i LibreOffice vet jag inte men se om det inte finns en liknande funktion. Om man klickar inne i diagrammet kanske det som i MS Office kommer upp en dialogruta till vänster där man kan ange kolumner och mycket annat också.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.