2006-03-27 15:50 #0 av: johan

Vill du ha ett sätt att snabbt komma till dina favoritsajter? Lägg dom då i fältet Länkar i din webbläsare. I den här artikeln lär du dig få full kontroll på snabblänkarna.

Visa länkfältet

Det första vi ska göra är att plocka fram länkfältet. Vanligtvis brukar det ligga lite dolt till höger om adressfältet.

Ibland ligger fältet länkar lite dolt.

För att lägga till lite mer tillgängligt under adressfältet gör du så här:

  1. Högerklicka någonstans i det grå området vid verktygsfälten och välj Lås verktygsfälten. Du vill inte ha någon bock framför det valet.
  2. Dra fältet Länkar till under adressfältet genom att ta tag i de fyra punkterna och sedan dra med musen nedåt.

Så här flyttar du verktygsfältet länkar

Ta bort skräplänkar

Troligtvis har du redan massa länkar i verktygsfältet Länkar som tillverkaren av webbläsaren varit så snäll att skicka med. Ta bort dom genom att högerklicka på dom och välja Ta bort.

Lägga till nya länkar

För att lägga till nya länkar till länkfältet kan du ta tag i ikonen bredvid adressen i adressfältet och dra denna ned till länkfältet.

Att lägga till länkar till länkfältet görs snabbast genom att dra och släppa.

Om du tycker det är svårt att dra och släppa kan du också välja menyn Favorit, Lägg till bokmärke och välja att placera bokmärket i mappen Länkar.

Döpa om länkar

Vissa länkar har ibland väldigt lång namn i titel-fältet i webbläsaren. Detta blir helgalet när man lägger till bokmärket i fältet länkar. Du kan alltid högerklicka på knappen i länkfältet och välja Byt namn och ge den ett eget namn.

Lyxa till det med egna menyer

Om du vill ha verklig ordning och reda bland dina snabblänkar kan du även skapa mappar i länkfältet. Dessa fungerar då som menyer kan man säga. Gå in i menyn Favoriter och välja Organisera favoriter. Mappar som du skapar i Länkar kommer synas i länkfältet. Du kan lägga till länkar till mapparna på samma sätt som jag beskrev ovan.

Ordning och reda med mappar i länkfältet.

Av: johan

Datum för publicering

  • 2006-03-27