08. Tillbehör

Rengöringsservetter, laptop

2014-07-26 02:59 #0 av: [MikaelaR]

Tjena, min laptops tagentbord speciellt men även skärm blir lätt lite småäcklig/smutsig skulle vilja köpa sånnadär servetter som lätt torkar bort smuts, har ni något tips på en affär som säljer kanske länka något? eller vet ni något man kan göra 'hemmagjort' föredrar köpt eftersom jag är sämst på att fixa sånt här Lipar

Tack för svar

Anmäl
2014-07-26 13:36 #1 av: Inkanyezi

En mycket lätt fuktad mikrofiberduk brukar kunna ta bort fettet som man får av att man fingrar på grejerna. Det funkar bra på skärmar, och också på topparna på tangenterna. Skräp som sitter längre ner i tangentbordet kan ofta dammsugas med borste. man ska inte ha så kraftigt sug att man suger bort tangenterna.

Om det behövs en mer grundlig rengöring av tangentbordet kan man plocka av alla tangenttoppar och göra rent inunder, och sedan sätta tillbaka dem. Om man inte vet precis var alla ska sitta är det bäst att ta en bild av tangentbordet innan man pillar loss alla knappar.

När knapparna är lösa kan man diska dem med vanligt diskmedel och sedan torka av dem och låta dem torka ordentligt innan man sätter tillbaka dem.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.