02. Microsoft Office

Förminska verktygsfältet i word

2014-09-11 08:52 #0 av: The-a

Hej, min kompis råka förstora verktygsfältet i word. Hur gör jag för att få bort det?

Titta på bilden nedan, så ser det ut. 

Hjälp!

Anmäl
2014-09-11 10:46 #1 av: Kaj

Högst upp till höger bredvid ikonen med frågetecknet har du en liten upp-pil. Klicka på den för att förminska eller förstora flikemenyerna.

Anmäl
2014-09-12 13:04 #2 av: The-a

Det är det att det har blivit förstorat. så det är jätte stort.

Anmäl
2014-09-12 15:48 #3 av: Kaj

Menar du att ikonerna är stora?
(Rätt svårt att veta om du inte hänvisar till hur det såg ut innan=.

Detta kan man enbart ändra om man ändrar bildskärmens upplösning. Dvs om upplösningen är satt så att alla ikoner inte får plats ändrar Office detta automatiskt till små ikoner så att er får plats. Office gör även så att om du inte har helt Office fönster utan gör det lite mindre genom att dra i sidorna av fönstret och gör fönstret mindre så kommer vissa ikoner att försvinna ner under varje flik. I ditt exempel om du förminskar ditt fönster så kommer ex vis formateringsdelarna för Normal, Inget avstånd, Rubrik1 att försvinna och du får i stället klicka på den lilla pilen nere vid höger vid rubrikområdet Format. Då kommer det som inte syns upp som en lista.

Jag tror inte det går att ställa in själ att ikonerna alltid skall vara små. Det går visserligen att ställa in under Anpassa bildskärm. Där kan man ställa in så att ikoner får en annan storlek (i procent) men det slår på alla menyer dvs även i utforskaren, internet Explorer etc.

Anmäl
2014-09-15 09:35 #4 av: The-a

Förlåt för att jag var otydlig. Men verktygsfältet och allt på sidorna har blivit förstorade. Det kanske inte syns så mycket på bilden men allting är förstorat. jag vet hur man förminskar pappret men själva ''Ramen'' i word är förstorad.  Det är verkligen svårt att förklara.

Anmäl
2014-09-15 12:58 #5 av: Kaj

Är allt förstiorat dvs inte bara i Word? T ex även i utforskaren mm.?

Vad är din upplöning på din bildskärm inställd på?
Gå till startmenyn och skriv bildskärmsinställningar
Där har du dels upplösning som påverkar hur stor ikoner och text blir - högre upplösning mindre text och bättre bild.
Där har du även en länk till Förstora eller förminska text eller objekt. Den kan du också kolla så att den inte är inställd på något annat än 100%

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.