08. Tillbehör

Högtalare med fjärrkontroll?

2017-08-20 10:13 #0 av: Alibi

Är på jakt efter nya högtalare till datorn men jag kan knappt någonting om detta och behöver lite hjälp. Finns det något alternativ där man med 3,5kabel kopplar in högtalarna i datorn/tv där man kan styra högtalarna volym genom en fjärrkontroll? Prisklass kvittar.

Anmäl
2017-08-21 09:12 #1 av: Kaj

Om du menar datorhögtalare så är det lite begränsat. Det finns vissa modeller där en fjärrkontroll kommer med men är inkopplad i högtalarna via en kabel så det är inte så flexibelt om du vill styra ljud från långt håll.

Men om du vill lägga lite pengar kan du så klart installera en ljudanläggning. Om den du köper bara kan ansluta till de möjligheter som din dator klarar (ex digital audio, hdmi etc) så bör det inte vara några problem.
Fördelen med en ljudanläggning (brukar benämnas hemmabioreceiver) är att du kan ha den som central anläggning till alla dina aparater såsom dator, TV, stereo etc. De brukar klara av att koppla in hur mycket som helst och du styr detta med en fjärrkontroll där du ex väljer dator för att få ut ljudet från datorn eller TV för att få ut ljudet från TVn.
Dock måste du köpa till separata högtalare till den så det kan gå på en slant att få hela paketet på plats (hemmabioreceiver, fronthögtalare, bakre högtalare, subwoofer med mera - du väljer själv hur många högtalare du vill ha)

Här har du datorhögtalare där vissa även har en fjärrkontroll (via kabel)
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hogtalare/datorhogtalare

Här har du mer sofistikerade ljudanläggningar med trådlösa fjärrkontroller (obs, du måste köpa till separata högtalare och koppla in i den)
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hemmabio/hemmabioreceiver

Här är ett paket med hemmabioreceiver och högtalare
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hemmabio/hemmabioreceiver/onkyo-ht-s3800-black/237834.9124/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.