Etikett03-operativsystem
Läst 758 ggr
Kaj
Kaj 
2017-10-16, 08:53

Avancerad kopiering i Windows

Här kommer ett litet tips.

Utforskaren i Windows kan ju enkelt användas för att kopiera filer mellan olika media. Men den har ju sina klara begränsningar om man vill göra mer avancerade kopieringar av många filer.

I Windows finns en liten dold funktion som heter ROBOCOPY som Microsoft inte talar så mycket om (bry er inte om att det står för Windows server 2008 för den gäller för alla versioner av Windows). Det är en avancerad kopieringsfunktion som Microsofts egna tekniker skrivit och som kommer med alla versioner av Windows from. Windows XP. Den är kommando styrd och kan köras från kommandotolken. Men eftersom det finns en väldig massa parametrar så finns det även snälla personer som tagit fram GUI skal som man kan köra i stället. Ett av dessa är EasyRobocopy (men det finns flera).

Programmet är mer till för er som har behov av att göra mer avancerade kopieringar där ni kan styra kopieringen ner på lägsta nivå, få med er alla ursprungs egenskaper såsom creationdate, modificationdate …. Men man kan även kopiera med RAW funktion som gör kopieringen mycket snabbare och man kan även sätta hur många samtidiga trådar som kopieringen skall gå i (gör kopieringen ytterligare snabbare), selektera filer på avancerade urvalskriterium och mycket mer.
För de hågade nördarna men den är verkligen en skattkammare för de som behöver mer avancerad kopiering i Windows

Upp till toppen