Annons:
Etikettvarningar
Läst 915 ggr
Huygens
7/20/18, 3:29 PM

Faran med AI

Vi känner till AI-program som massövervakar och spårar folk på nätet. Sedan flera år finns ett ännu värre hot som utvecklas i DARPAs hemliga bunkrar.

Forskarnas löfte: "Vi ska utveckla mördarrobotar."

Drönare, autonoma militära helvetsmaskiner som själva fattar beslut om vem dom ska döda. Det kan vara en verklighet på våra gator om några år. Drönarpilot kommer bli ett yrke som tillhör det förflutna. SVT, 2018-07-19

Forskarna lovar att utveckla självtänkande mördarrobotar och militären ligger långt framme i hemliga säkerhetsklassade projekt. Officiellt sett för att skydda dej från "terrorister". Såklart.

När det första självlärande, självtänkande AI-programmet har fått verklig intelligens, om så bara 10 IQ, kommer det enbart vara en tidsfråga innan det lärt sej tillräckligt mycket på egen hand, för att ha över 400 IQ.

Frågan är då, vad eller vem är denna AI och vem kontrollerar denna AI?

Annons:
Zpookey
7/20/18, 4:13 PM
#1

#0

Jag tror att du är denna AI. Vem som kontrollerar dig har jag dock inte en susning om. Det kan vara ryssarna, amerikanarna, koreanerna, kineserna eller någon i "the matrix"…..who know's? 🤐

Pyttelite
7/20/18, 4:24 PM
#2

Känns tryggt att det finns rådgivningshjälp att få. Det skulle underlätta och ta bort många felbeslut.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
JonasDuregard
8/20/18, 9:59 AM
#7

Tog bort lite konspirationsteorier. Diskutera gärna riskerna med AI, men huruvida mänskligheten styrs av aliens är utanför  den här sidans ämne.

Upp till toppen
Annons: