Etikettprogram-för-pc
Läst 941 ggr
Mariapanto
2019-02-06, 16:14

Köpa office eller inte?

Hej allihopa!

Hade helt glömt bort att man måste köpa ett officepaket när man köper en ny dator.. Finns det inga gratisversioner av office? Har hört talas om libre office samt ink office. Vilken rekommenderar ni? 

Även funderat på att köpa office home& student men år 2016 , tror ni det är en stor skillnad på år 2019 och 2016? Det jag behöver mest är väl Word och Powerpoint, inte så mycket mer än så.

Milkshake
2019-02-06, 16:18
#1

Jag använder libre office, finns även open office. Båda är gratis :)

https://www.libreoffice.org/

Mariapanto
2019-02-06, 16:21
#2

#1 Är libre office som word? Går det att skapa en powerpoint i libre office? :)

_Fisken
2019-02-06, 16:37
#3

Jag rekommenderade mina döttrar att använda Googles Online verktyg som innehåller "word", "excel" och "powerpoint".  Dessa "appar" är inte lika avancerade men duger gott för husbehov. Dessutom gratis och filerna är åtkomliga från vilken dator som helst, bara du har internet och login. 

De konverteras till Microsofts officefiler  bra.

Milkshake
2019-02-06, 20:11
#4

#2 Japp.

Kaj
Kaj 
2019-02-07, 13:32
#5

Du har hela Office paketet gratis om du nöjer dig med molnversionen.
För att få tillgång till den så måste du skapa ett Microsoft konto - vilket du blir uppmanad att göra vid installation av Windows 10 ändå.
Sedan är det bara att gå till https://live.com och logga in med det kontot. Då finns alla Office programmen dör i molnet. Visserligen bara i en bantad version som du använder i din webbläsare men för vanlig redigering etc har dom de flesta funktioerna aktiverade.

Du kan även köpa en Office 365 prenumeration som kostar ca 650 kr per år. Då får du alla uppdateringar, alla nya versioner av Office (2016, 2019 osv) automatiskt. Programmen som ingår är alla Office programmen såsom Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, med mera. Du får då dessutom 1000 Gigabyte i lagringsutrymme i OneDrive.
OneDrive med Windows 10 är suveränt. Du startar appen OneDrive, anger ett microsoftkonto (eller ett vanligt lokalt konto om du hellre vill ha det) och sedan anger du vilka filer och mappar på din dator som skall speglas upp i molnet. När du sitter på din dator så ser du alla dessa mappar i utforskaren och du kan öppna och redigera filerna hur du vill. Du kan även lägga in vilka filtyper som helst.
Sitter du på en annan dator än din egen kan du enkelt logga in på onedrive via Microsofts live konto (det konto du anger vid inloggnign till Windows 10 om du völjer ett Microsoft konto)  https://live.com
Där kommer du nu hitta alla dina filer och kan redigera dom som du vill. Då du kommer tillbaka till din dator synkas dessa ner dit.
Du kan även i Windows 10 tala om att du vill ha alal dina viktiga filer synkade till OneDrive. Det betyder i princip att alla mappar under Den här datorn kommer synkas upp till OneDrive molnet. Bättre backup kan du inte få och det tar väldigt lite prestanda.

annia1
2019-02-08, 02:18
#6

Mariapanto den dator som du haft förut. Har du slutat använda den eller har du sålt den. 

Har du bara slutat använda den så ska du ju kunna installera det office paketet på din nya dator. Ja förutsatt att det är en version som funkar på den nya datorn. För har du köpt det så är det ditt och kan användas igen. Men du kan bara ha det på en dator åt gången.

Vid installation kan det komma upp att licensen redan används eller nåt i den stilen. Då bör det komma upp ett telefonnummer som du kan ringa och få hjälp med att få licensen accepterad. Tala om att du kasserat din gamla dator. Åtminstone har det varit så förut att det kommit upp ett telefonnummer man kan ringa och få hjälp.

Om du fortfarande använder din gamla dator eller har sålt den (med office paketet på den), ja då behöver du ett nytt för den nya datorn.

Vill du diskutera politik och andra samhällsfrågor. Kika då in på debatt
Upp till toppen