Nedkopplad webbplatsdata?
Vad är det? När man ta "resna bort känslig data" så finns det som alternativ. är det nödvändigt att ta bort? vad går bort?

Din webbläsare spar alla sidor som du har varit inne på, och innehållet med bilder och annat, i en mapp på hårddisken, cache-minnet. Du kanske inte vill att den som använder datorn nästa gång ska se vilka sidor som du har varit inne på. Då kan du rensa webbhistorik (adresserna som du har besökt) och cache (innehållet på webbsidorna som du har tittat på).
Det enda som påverkas är vad som sparas i din dator av historik, kakor och innehåll. Du kanske inte vill ta bort kakorna (cookies), eftersom de kan spara inloggningar på vissa sidor som du besöker, så att du slipper logga in igen. Eller så kanske du vill ta bort dem också, så att du inte är inloggad, exempelvis på gmail eller Yahoo, om någon annan använder datorn också.
Ibland töms inte cachen som den borde, och det kan ta väldigt stor plats på hårddisken. Då kan det vara bra att tömma den manuellt. Det är cachen som gör att uppdaterade sidor kanske visas i sin gamla version tills man trycker Skift tillsammans med knappen för att ladda om webbsidan.
Normalt när man skriver in en webbadress ska webbläsaren inte hämta den från cache, men om man öppnar webbläsaren med sidorna man var inne på sist, så är det den som ligger på hårddisken som visas. Man måste ladda om (med skift) för att få den aktuella sidan då.
I de webbläsare jag använt brukar det stå i en dialogruta vad som kommer att raderas. Man kan ofta bocka i och ur detta lite som man vill, dessutom.
tack för svar.. men jag har fortfarande inte fått något svar?
vad är nedkopplad webbplatsdata?
och en till fråga, det man skriver på msn lagras det någonstans?

#3 det är precis det som #1 skriver, det är en kopia på en hemsida som ligger lokalt på din dator i cache-minnet. Det ligger där i en temp-katalog tills du tömmer det.
Ja, du kan spara det som skrivs i MSN, men du får själv bocka i en ruta i verktyg -> alternativ och valet "meddelanden". Där kan du bocka i om historik ska sparas och var den ska sparas.

#3 Om det är valet att rensa bort off-line data du menar så går det även att ta bort. Om du t ex sitter på ett lokalt nätverk (typ hos ett företag) så kan de ha satt upp det så att vissa sidor sparas så du kan besöka dem även när du inte är uppkopplad på det lokala nätverket. Sidorna hämtas då från off-line cachen (med information från senaste besök då du var uppkopplad). Om det är den informationen kan du ta bort den. Offline cachen kommer att byggas om då du senare är uppkopplad på det lokala nätet igen.