Windows 10

WU 1803 - Massdataextraktion

2018-06-01 23:35 #0 av: Huygens

Windows 10, Update 1803, vad är det?

Det verkar som om 1803 installerar verktyg från Microsoft för att extrahera din privata data och sända den till NSA. Privata foton, privata dokument, privat epost, privata sökningar, privata tangentryckningar osv, allt styckas upp och sänds sedan successivt iväg över tid i små krypterade bitar utan att du märker det.

Bright Insights Jimmy som normalt sett pratar om arkeologi eller rymdfart blev påtvingad en 1803 uppdatering. Han ställer ett antal frågor. (YT/Bright Insight, 2018-05-31, 4 min)


Anmäl
2018-06-03 18:58 #1 av: gudilondon

Tack !

Mycket intressant!

Anmäl
2018-06-04 08:44 #2 av: Kaj

Ja och det är väl Microsoft som står bakom STUXNET åxå.

Där hade dom manipulerat alla tillverkare av USB minnen så att STUXNET kom med  USB minnen redan vid tillverkningen av alla USB stickor från de mest kända märkena. Koden ligger så dold på USB minnet att inga antivirusprogram kan upptäcka dom. Men så fort man petar in ett sådant minne i sin dator drar STUXNET igång och om den upptäcker att du är ett Siemens scadasystem med identifikation från Iran så manipulerar den centrifugerna så dom går för fort och går sönder. Om STUXNET inte upptäcker att du är just den kärnanläggningen gör den inget mer utan går i vila

Så alla som köpt USB minnen de senaste 10 åren har förmodligen STUXNET virus på dom utan att veta om det men den är ju ofarlig för alla utan just Irans kärnanläggningar vilket STUXNET ju kan identifiera så den inte sabbar andra kärnanläggningar i världen om man petar in ett USB minne där.

GapskrattarGapskrattarGapskrattar

Anmäl
2018-06-04 13:53 #3 av: Huygens

Att Windows 10 kontinuerligt extraherar info från din dator är kanske ingen nyhet, man kan göra en enkel sökning, hitta artiklar och det är även intressant att läsa kommentarsfältet från vakna användare. Jag tar bara ett exempel av många från en duckduckgo-sökning. Ask Woody, 2018-01-31

Notera att om du gör en liknande sökning på youtube, har i stort sett alla videoklipp som hyser kritk mot Windows dataextraktion försvunnit. Det går nästan inte att hitta sådana videoklipp längre oavsett vilka sökord du skriver in.

Istället hittar du massvis med yt-videoklipp som utlovar 100 % "korrigering" av fel, problem och frysta datorer som Update 1803 orsakat.


Anmäl
2018-06-09 22:21 #4 av: Huygens

Telemetri.

Telemetridata, vad är det?


Vad är det Microsoft samlar in från sina Windowsanvändare?

Vad är det för information NSA är intresserad av och vad är telemetridata?

Traditionellt sett är telemetridata allt sådant som rör en färd och uttrycket telemetri blev populariserat i samband med dom fejkade Apollomånlandningarna. NASA påstod ett tag under 1970-talet att all historisk telemetri från dom epokavgörande Apollofärderna förvarades i stora underjordiska förrådsrum. Kontinuerligt uppdaterad data om hastighet, position, kommunikation, solstrålning, hastighetsriktning, hastighetsändringar, accelerationer mm samt en massa annan data som var av intresse under dom påstådda Apollofärderna, sekund för sekund. Korridorer med hylla upp och hylla ned med datatejper. Arkivskåp efter arkivskåp sas vara fyllda med dessa telemetridatatejper.

På dörrarna till arkivvalven satt tryckta textremsor med formuleringar i stilen av "Historical Apollo 15 telemetry data tapes".

På arkivskåpen stod liknande saker, t ex "Historical Apollo 17 telemetry data tapes, trajectories & velocities, 12/8 1972, 02:35 AM - 09:25 AM". På tejperna fanns fler angivelser, t ex "Historical Apollo 17 telemetry data, temperatures & air pressure, 12/7 1972, 02:35 PM - 03:05 PM".

All denna telemetridata om Apollofärderna påstår NASA förstördes för att man ville återanvända datatejperna och spara en handfull dollar år 1980. En djupare diskussion om Apollofejkandet finns på UiF.


Vad är då Windows 10 telemetri? Telemetri är allt som du gör som inte enbart är text du knappar in. Det är även mer exakt data, som din skrivhastighet, om du ändrar ord, rättar textfel. Hur du rör datormusen, hur fort du rör musen, hur ofta du gör pauser. Allt du gör som är lika personligt som din handstil.

När du sedan vill vara anonym och går till biblioteket för att göra en sökning på t ex Wikileaks, sänder även bibliotekets Windows 10, motsvarande telemetridata till Microsoft, så att du kan identifieras av NSA och dina geografiska förflyttningar kan spåras med ett AI-program.

Jag tror man bör söka info själv och tar därför bara med två slumpmässiga exempel nedan:

Med mer eller mindre komplicerade metoder kan man ibland slå av insamlandet av telemetri, om man tror på instruktionerna. Ask VG

Hur man raderar telemetri som inte sänts till Microsoft. Pure InfoTech


Microsoft säger att användaren själv kan kolla vilken telemetridata som Windows 10 samlar in, men dataformatet på telemetridatan är så komplicerat att inte ens garvade dataexperter förstår det.

Officiellt sett samlas telemetri in för att göra Windows 10 till en mer optimerad och behaglig upplevelse för dej, men datainsamlandet har aldrig behövts förut på äldre datorer med bara 5 - 10 % av dagens datorers prestanda, så varför datainsamling nu? Dessutom är musrörelser och knapptryckningar lågbandbredd, det är inget som kräver någon datakraft eller ger CPU-last, så det är helt ointressant data att samla in ur prestandahänseende.

Däremot är telemetri högaktuell data att samla in ur ett massövervakningsperspektiv.

Storebror ser dej.


Anmäl
2018-06-11 08:25 #5 av: Kaj

#4 hahaha - nu blir det bara roligare med dina inlägg. Du har ju total hybris i frågan.
För din säkerhet borde du koppla bort dig helt från internet för allt du gör där loggas.
Ser att du använder google mycket för sökningar. Du vet väl att Google sparar alla sökningar och analyserar dom så man kan ge förslag till andra som söker på liknande.
Har du aldrig funderat över varför du i en google sökning på ex. djurgården får olika resultat om du sitter i Stockholm respektive Göteborg och gör sökningen. I Stockholm får du säkert upp restauranger på djurgården tillsammans med sidor om djurgårdens if. I Göteborg lär du nog inte få upp restauranger eftersom google inte nödvändigtvis anser det relevant när du sitter så långt ifrån restaurangen. Du kan även slå av din geotaggning men google sparar ändå allt du skriver för hela deras algoritmer bygger just på att de sparar vartenda sökning och analyserar dessa för att optimera hela sökfunktionen. Desamma gör även Facebook, Twitter, Instagram, Bing mfl.

Att dessa leverantörer säljer information till NSA som du anger och skrämmer upp dig rejält. Ja för min del är det OK för den typen av information har stoppat många terroristattacker om än inte alla.
Dessutom är det så att NSA behöver inte köpa informationen från Microsoft mfl  även om det är enklare så. NSA har egna statelier  och jag kan nästan lova dig att dom kan fånga upp alla elektromagnetiska signaler av kommunikation och logga doom. Där är ju all kommunikation du skriver och gör på internet så den fångas säkerligen upp av NSA oavsett om man köper den från Microsoft eller ej.

Så lösningen för dig måste vara att helt koppla ur dig från Internet.

Men jag tror nästan att du raljerar i dina inlägg för så konspiratorisk som du är kan inte vara möjligt att vara.

Anmäl
2018-06-14 13:04 #6 av: Huygens

Jag betraktar i stort sett alla terrorattacker som arrangerade av säkerhetstjänsterna, så mer massövervakning kommer inte stoppa "terroristerna". Och även om du inte tror på det, kanske du ägnar Snowden en viss tanke när han säger att massövervakning bara är effektiv för att straffa visselblåsare i efterhand och inte stoppar "terrorister", för höstacken med info är helt enkel för stor för att vara användbar.

Windows insamlande av dina "fingeravtryck" genom att samla telemetridata lastar dessutom disk och CPU i din dator, helt i onödan. (YT/Kundan, 2017-02-21, 3 min)

Kan Microsoft spionera på vad du gör i ditt hem?

Det krävs Wi-Fi och programvara, men sedan kan en dator massövervaka var du befinner dej i din bostad 24 timmar om dygnet och sända informationen till NSA. Daily Mail, 2018-06-13

Om din dator hackas, kan programvaran i Windows 10 utnyttjas av inbrottstjuvar för att ta reda på om någon befinner sej i bostaden.


Anmäl
2018-06-15 08:19 #7 av: Kaj

Domedagen är nära. Är väl bara att gå och skjuta sig för att vara säker Gapskrattar

Anmäl
2018-06-16 22:59 #8 av: Huygens

Men någonting är fel. När alla världens säkerhetstjänster sysslar med massavlyssning är det tokigt.

Nu senast visar det sej att tyska säkerhetstjänsten massavlyssnat 1000-tals företag och organisationer i Österrike. Däribland svenska Ericsson och svenska ambassaden. Det avlyssnade materielat skickas sedan från Österrike och Tyskland till NSA i USA. SVT

Det är inte för att skydda oss mot "terrorister" att Ericsson avlyssnas och massövervakas av säkerhetstjänster. Det rör sej om makthavarnas galenskap.


Anmäl
2018-06-17 16:44 #9 av: Huygens

Massdataextraktioner via datorer i Österrike. 1000-tals företag och organisationer har olagligt blivit spionerade på och avlyssnade. Sverige Radio

Tyska säkerhetstjänsten BND avlyssnar svenska ambassaden i stor omfattning och hackar eposten. Vi kan därför på goda grunder anta att allt, alla organisationer inom Tyskland utsätts för sammma omfattande Totala Massövervakning, så att Goebbels skulle bli stolt.

Och nej, det är inte för att skydda dej mot "terrorister", då dom falska flaggorna utförs av säkerhetstjänsten själv.


Anmäl
2018-06-18 10:29 #10 av: Record

#9

Hur många företag var det? (tusentals-?), har du läst dem alla. Cool

Anmäl
2018-06-18 11:58 #11 av: Huygens

Massdataextraktion, vad gör SÄPO?

SÄPO öppnar mun och säger att det finns ett ökat underrättelsehot från utlandet. Tittar SÄPO på att Ericssons teknikhemligheter och patentutveckling stjäls av tyska BND och förs över till teknikföretag i USA?

Inte alls.

SÄPO stirrar istället på dom onda hackarna från Iran. Och ryssar. Ja, Donald Trumps putinlojala ryska agenter. Och Kina. Sverige Radio

Men tydligen inte Tyskland eller Windows 10.


Anmäl
2018-06-21 16:24 #12 av: Zpookey

Jag är ganska säker på att Huygens är en AI bot....det finns ingen möjlighet att en normal människa hittar alla de obskyra inläggen och länkarna som postas. Cool

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.